Gratis verzending in Nederland en België

Veelgestelde vragen

Verzending

Wanneer ontvang ik mijn pakketje?

We streven ernaar om uw pakket zo snel mogelijk bij u te bezorgen! Omdat wij bij diverse leveranciers inkopen kunnen de levertijden verschillen van wat u gewend bent. Normaliter duurt het 2 tot 6 weken voordat u uw pakket thuis ontvangt.

Waarom is mijn pakket niet de volgende dag in huis?

Om de prijzen zo laag mogelijk te houden kopen wij in bulk (grote partijen) dat kan betekenen dat we nog niet genoeg bestellingen hebben ontvangen om de bestelling bij een leverancier te plaatsen. Daardoor kunnen leveringen langer duren dan u gewend bent.

Is het mogelijk dat ik mijn pakket eerder ontvang?

Ja! Wanneer u haast heeft bij de verzending dan kunnen wij uw pakket met spoed verzenden! Handig wanneer u een bestelling plaatst om kado te geven 

Kan ik mijn pakket volgen?

Dat kan zeker! Wanneer uw bestelling verwerkt is ontvangt u een Track & Trace code.

Ben ik verzekerd dat ik mijn pakket ontvang?

Ja zeker! Wij zijn een geregistreerd bedrijf in Nederland. U zult ten allen tijden uw pakket ontvangen! Desondanks, kan het voorkomen dat er iets fout gaat tijdens het verzendproces. Wanneer u de optie 100% Verzekerde Verzending kiest is de kans aanzienlijk kleiner dat er iets fout gaat.

Ik heb mijn gegevens verkeerd ingevuld, Wat nu?

Geen probleem! Wij lossen dit voor u op! Neem even contact met ons op via het Contactformulier of stuur een mail naar: info@zazay.eu

Kan ik mijn pakket laten bezorgen bij een afhaalpunt?

Wij werken met verschillende pakketdiensten. Sommige pakketdiensten bieden deze optie aan. U krijgt wanneer uw bestelling onderweg is een mail met de gegevens van de vervoerder. Neem contact op met de vervoerder voor meer informatie!

Retourneren

Kan ik mijn pakket retourneren?

Jammer dat het product niet bevalt, maar u kunt uw product zeker retourneren. Voor meer informatie verwijzen we naar ons Retourbeleid.

Kan ik mijn geld terugvragen?

Dat kan! Voor meer informatie verwijzen we u naar ons Terugbetalingsbeleid

Annuleren

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, dat kan tot 60 minuten na uw bestelling. Daarna is uw zending verwerkt en is het niet langer mogelijk om uw bestelling te annuleren.

Contact

Ik heb een klacht!

Wat vervelend om te horen! Maar we lossen het graag met u op! Neem contact met ons op via het Contactformulier of stuur een mail naar: info@zazay.eu

Kan ik mijn pakket afhalen?

Nee, dit kan helaas nog niet. We werken er hard aan om dit op de korte termijn te realiseren!

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via ons Contactformulier of via ons mailadres: info@secusupplies.nl

Overige

Kan ik een grotere bestelling plaatsen?

Dat kan! Wij zijn gek op handje klap :) Neem contact met ons op voor meer informatie!

Bij ons werken?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent! Ben je op zoek naar een leuke stage, baan, ervaring? Wij doen NIET aan solliciteren! Stuur je foto (optioneel, maar wel aan te raden ;), motivatie en CV naar info@zazay.eu of gebruik ons Contactformulier

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op!
10% KORTING!